
Hjemmelaget ricotta med aprikoser og valnøtter
oppskrift på hjemmelaget ricotta med søte aprikoser og sprø valnøtter. en deilig dessert eller frokostrett for en smakfull opplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 8 kopper helmelk
- 1 kopp kremfløte
- 1 teskje kosher-salt
- 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/2 kopp grovhakkede California- aprikoser
- 1/3 kopp finhakkede, ristet valnøtter
- Spesialutstyr: osteklede
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kled en sikt med osteklede eller et fuktig kjøkkenpapir og plasser den over en bolle.
- 3I en stor, tykk gryte over moderat varme, kok opp melken, fløten og saltet, mens du rører konstant for å unngå at det brenner seg fast. Tilsett sitronjuicen, skru ned varmen til lav og fortsett å røre til det dannes ostemasse, omtrent 3 minutter.
- 4Hell blandingen gjennom den kledde sikten og la den renne av i ca. 10 minutter. Fjern ricottaen fra sikten og over i en middels stor bolle, og kast væsken. Bland inn aprikoser og valnøtter, og server.
- 5BYOC: Føl deg fri til å tilsette noen friske urter her, oregano eller timian vil være vakkert. Du kan også dryppe litt sitroninfusert olivenolje på toppen.