
Alt det smakfulle potetvafler med røkt laks
Lær hvordan du lager deilige salte potetvafler med røkelaks. Perfekt som forrett eller frokost. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 ss sesamfrø, ristet
- 2 ts valmuefrø
- 1 ts tørket finhakket hvitløk
- 1 ts tørket finhakket løk
- 1/2 ts kosher salt
- 2 mellomstore russetpoteter, skrelte
- 3/4 kopp hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts kosher salt
- 2 store egg
- 1/2 kopp hel melk
- 3 ss usaltet smør, smeltet
- 2 vårløk, hakket
- 225 g røkt laks
- 1/2 kopp crème fraîche
- 1 ss kapers
- 1/4 kopp små dillkvister
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: et vaffeljern
- 2Til "everything"-krydderet: Bland sammen sesamfrø, valmuefrø, tørket hvitløk, tørket løk og salt i en liten bolle. Sett til side.
- 3Til vaflene: Riv potetene grovt på et rivjern med bokshull. Pakk de revne potetene inn i et rent kjøkkenhåndkle og klem ut overflødig fuktighet. Visp sammen mel, bakepulver, salt og 1 ss av "everything"-krydderet i en stor bolle. Tilsett potetene, egg, melk, smør og vårløk; rør godt sammen.
- 4Forvarm et vaffeljern. Bruk 1/3 kopp røre per vaffel, og stek vaflene i ca. 4 minutter (eller etter produsentens anvisninger). Bruk en avlang slikkepott og snu vaffelen, og stek i ytterligere 2 minutter, eller til de er dyp gyldne. Underveis, overfør de ferdigstekte vaflene til et stekebrett og hold dem varme i en lav ovn.
- 5Til servering: Topp vaflene med røkelaks og en klatt crème fraîche, dryss over kapers og "everything"-krydder, og pynt med en dillkvist.