Cajun-ristede kamskjell med ovnsbakt løk og fennikelconsommé

Cajun-ristede kamskjell med ovnsbakt løk og fennikelconsommé

oppskrift på cajun-searerte kamskjell servert med ovnsbakt løk og fennikel consomme, perfekt for en smakfull forrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer smør
  • 2. 3 spanske løk, i medium terninger
  • 3. 2 fenniklblomster, skivet (toppene reservert)
  • 4. 1 gulrot, i små terninger
  • 5. 2 laurbærblad
  • 6. 1/4 teskje einerbær
  • 7. 1/2 bunt timian
  • 8. 900 ml kyllingkraft
  • 9. Salt og pepper etter smak
  • 10. 450 gram (10 til 20 stk) tørre (diver) kamskjell
  • 11. 30 gram fin julienne av gulrot, zucchini og squash
  • 12. 4 gram cajunkrydder
  • 13. 4 spiseskjeer olivenolje
  • 14. 8 aspargestopper
  • 15. 4 hvitløksfedd, ristet

Fremgangsmåte

  1. 11. For kraften: I en sauspot smelter du smør. Tilsett løk og karamelliser. Sett til side. I en ny sauspot, tilsett skivet fennikel og la det surre til det er veldig mykt. Deretter, tilsett gulrot, laurbærblad, einerbær, timian, karamellisert løk og kraft. Kok opp og la det småkoke. La det småkoke i omtrent én time. Sil gjennom et klede. Smak til med salt og pepper. I en sil, tilsett julienne-skivede grønnsaker i kraften. La det småkoke i 3 minutter. Sett grønnsakene og kraften til side hver for seg.
  2. 22. Til retten: Vend scampiene i Cajun-krydder. Stek dem i olivenolje på høy varme til de er akkurat kokt gjennom. Plasser halvparten av scampiene i en sirkel midt i en 23 cm dyp tallerken.
  3. 33. I midten av sirkelen, legg julienne-grønnsaker. Skje den varme kraften forsiktig over grønnsakene til tallerkenen er fylt omtrent én tredjedel. Pynt med aspargestopper og ristede hvitløksfedd. Avslutt med å pynte med fennikeltopper. Gjenta med den andre tallerkenen.