Gorgonzola-figbiter med ristet mandel

Gorgonzola-figbiter med ristet mandel

oppskrift på smakfulle gorgonzola fig biter med ristede mandler, perfekte som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 små, ferske fiken
  • 2. 2 ss gorgonzola eller annen blåmuggost
  • 3. 2 ts olivenolje, helst ekstra virgin
  • 4. nykvernet svart pepper etter smak
  • 5. 2 ss skivede mandler, ristet, eller 6 hele Marcona-mandler, hakket
  • 6. 2 ts honning, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen med grill. Trim stilkene på fiken og fjern en liten skive fra bunnen slik at de kan stå oppreist. Lag et halvsentiment snitt i toppen av hver fiken, og deretter et nytt snitt vinkelrett på det første slik at det dannes en korsformet åpning i toppen av hver fiken.
  2. 22. Plasser fiken på et bakepapirkledd stekebrett og fyll litt av osten inn i åpningen på hver fiken. Drypp lett med olivenolje over fiken og kvern litt svart pepper på toppen. Sett dem i ovnen og grill til osten bobler, ca. to minutter. Ta ut og topp hver fiken med mandler. Drypp over honning hvis du bruker det, og server umiddelbart.