Croque Monsieur à la Rachelle
Min tolkning av fransk grillet ost og skinke-sandwiches

Croque Monsieur à la Rachelle Min tolkning av fransk grillet ost og skinke-sandwiches

oppskrift på croque monsieur a la rachelle – en fransk klassiker med ost, skinke og smeltet smak. perfekt for frokost eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. 8 skiver godt kvalitets hvitt brød, kjøp brød i fersk avdeling for stekry i en stor butikk eller lokal stekry, og få det skåret for deg
  • 2. 6 spiseskjeer smør, delt
  • 3. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 4. 2 kopper helmelk eller melk med halv og halv
  • 5. 1/2 teskje salt, vurder etter eget skjønn
  • 6. 2 spiseskjeer Dijon-sennep, pluss ekstra til servering ved bordet
  • 7. 3/4 pund fransk eller fransk-inspirert skinke, som Mandrange, skivet i delikatesseavdelingen eller kokt skinke i skiver
  • 8. 2/3 pund tynne skiver Gruyère eller sveitsisk ost (anbefalt: Emmental)
  • 9. 1 liten glass med cornichons eller små gherkin-syltede agurker, tilgjengelig i krydderavdelingen
  • 10. 1 lite glass med sylteagurker, også tilgjengelig i krydderavdelingen

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg åtte skiver brød på en arbeidsflate.
  2. 22. Varm opp en liten sausekjele over middels varme. Tilsett 2 spiseskjeer smør og la det smelte. Rør inn melet i smøret og visp sammen. Kok melet og smøret sammen i 1 til 2 minutter, deretter visper du inn halvt og halvt eller melk. La sausen koke opp og tykne i ytterligere 1 eller 2 minutter. Krydre sausen med salt, og visp inn den forberedte Dijon-sennepen.
  3. 33. Varm opp en stor non-stick takke eller stekepanne over middels varme.
  4. 44. Smør hver brødskive med Dijon-bechamelsaus og lag fire smørbrød med 2 eller 3 skiver skinke og 2 skiver ost per smørbrød. Dijon-bechamelsausen vil hjelpe med å holde kjøttet og osten på plass. La skivene av skinke og ost ligge flatt; ikke stapp dem opp. Smør toppen av de fire smørbrødene og legg dem på takken eller grillen med smørsiden ned. Smør den motsatte siden av hvert smørbrød mens den første siden grilles. Rist smørbrødene i 4 minutter på hver side, snu dem forsiktig med en tynn stekespade. Server med cornichons, sylteagurk-løk og ekstra Dijon-sennep til å ha ved bordet.