
Bete og appelsiner på endiveblader
oppskrift på beet and oranges on endive leaves, en frisk og elegant forrett med søte appelsiner, jordbeter og sprø endive blader. perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Stek rødbetene til de er møre, avkjøl og skrell dem. Kutt dem i 1/4-tommers terninger eller veldig fine juliennebiter. Riv skallet av appelsinen og del fruktkjøttet i segmenter. Kutt fruktkjøttet i 1/4-tommers terninger. Bland rødbetene, appelsinskallet og appelsinsegmentene, og smak til med sitronsaft og nøttolje. (Hvis du ønsker å forberede dette i forkant, kan du koke rødbetene, kutte dem opp og blande med olje og sitronsaft på forhånd; tilsett appelsinene rett før servering slik at de ikke blir bitre.) For å servere, skjær av en liten bit av bunnen på hver endiv, slik at bladene skilles uten å rive dem. Legg en liten mengde av rødbet- og appelsinblandingen på de store bladene av endiven, og pynt med valnøtter.