
Marengsegg med pistasjkrems og sjokoladesaus
oppskrift på luftige meringue eggs fylt med kremaktig pistachio custard og dekorert med mørk sjokoladedrizzle. perfekt som en elegant dessert for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Lag pistachiosmørkrem: Finhakk pistaciene med 1 kopp superfint sukker i en food processor. Tilsett 1/2 kopp melk og kjør til en tykk pasta, og overfør deretter til en bolle.
- 2Lag "egg": Visp sammen 2 spiseskjeer superfint sukker og den gjenværende melken i en dyp stekepanne, og la det småkoke (melken skal dampe, men ikke koke opp). Mens melken varmes opp, pisk eggehvitene i en mikser utstyrt med visp på høy hastighet til de danner myke topper. Gradvis tilsett resten av det superfine sukkeret og pisk til marengsen holder stive topper.
- 3Bruk en stor oval skje og form 8 marengs "egg" forsiktig, og slipp dem forsiktig ned i den småkokende melken. Hold melken på lav varme. La marengsene trekke til de er faste på bunnen, ca. 2 minutter, snu dem forsiktig og la dem trekke til de er faste gjennom hele, ca. 2 minutter til. Overfør med en hullsleiv til en bakeplate dekket med plastfolie, og sett i kjøleskapet til de skal serveres. Gjenta med resten av marengsene for å lage ytterligere 8 egg.
- 4Lag vaniljekrem: Visp sammen de 8 eggeplommene med pistachiosmørkremen og mandeluttrekket. Tilsett sakte 1 kopp av kokevæsken til eggeblandingen, og visp kontinuerlig. Rør deretter langsomt eggeblandingen inn i kokevæsken. Kok vaniljekremen over moderat lav varme, og rør konstant til den har tykkelsen til kremfløte, ca. 180 °F på et hurtigtermometer. Ikke la den koke over.
- 5Sett sammen desserten: Smelt sjokolade i en liten metallskål plassert over en liten kjele med lett småkokende vann, og rør kontinuerlig til den er glatt, eller smelt den i mikrobølgeovnen.
- 6Hell vaniljekremen i 8 flate skåler eller fat med oppkant, og legg marengsene oppå. Dry