Blomkålbunnpizza

Blomkålbunnpizza

Lær hvordan du lager en deilig og sunn blomkålbunn pizza hjemme. Enkel oppskrift, perfekt for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 medium blomkålhode, delt i små buketter
  • 2. 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 3. 1 teskje italiensk krydderblanding
  • 4. 1/4 teskje kosher salt
  • 5. 1 stort egg
  • 6. 2 kopper ferskrevet mozzarellaost
  • 7. 1/4 kopp krydret pizzasaus, oppskrift følger
  • 8. Friske basilikumblader, til pynt
  • 9. 4 kopper babygrønt
  • 10. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 11. 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 12. Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 13. Parmesanflak, til topping
  • 14. 1 til 2 spiseskjeer olivenolje
  • 15. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 16. 1 middels løk, finhakket
  • 17. 1/2 kopp kyllingkraft
  • 18. Tre bokser á 425 gram knuste tomater
  • 19. 1 spiseskje brunt sukker
  • 20. 1 teskje rød pepperflak
  • 21. Kosher salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. For pizzaen: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Legg et stekebrett med høye kanter med bakepapir.
  2. 22. Kjør blomkålbukettene i en food processor til de blir til et fint snøaktig pulver (du skal ha omtrent 2 1/2 kopper). Overfør det moste blomkålhodet til en mikrosikker bolle og dekk til. Mikrobølgeovn til det er mykt, 4 til 6 minutter. Overfør til et rent, tørt kjøkkenhåndkle og la det avkjøle.
  3. 33. Når det er avkjølt nok til å håndtere, pakk blomkålen inn i håndkleet og vri ut så mye fuktighet som mulig, eventuelt over på et annet håndkle. I en stor bolle, rør sammen blomkålen, parmesan, italienske krydder, salt, egg og 1 kopp mozzarella til det er godt blandet. Overfør til det forberedte stekebrettet og trykk ut til en 25 cm rund pizza. Stek til den er gyllen, 10 til 15 minutter.
  4. 44. Ta bunnen ut av ovnen og ha på den spicy pizzasausen og resten av mozzarellaen. Stek til osten er smeltet og boblende, ca. 10 minutter til. Pynt med ferske basilikumblader rett før servering.
  5. 55. For salaten: I mellomtiden, legg grønnsakene i en stor bolle. Visp sammen olivenolje, balsamico, salt og pepper i en målekopp. Hell over grønnsakene og vend forsiktig. Topp med parmesanflak.
  6. 66. Varm opp en panne på middels høy varme til den er varm. Tilsett en spiseskje olivenolje, ha i hvitløk og hakket løk og rør om. Kok til løken er myk, ca. 4 til 5 minutter. Tilsett kyllingkraften, og visp for å løsne opp i bunnen av pannen. Kok til væsken har redusert til halvparten. Tilsett knuste tomater og rør godt. Tilsett brunt sukker, rød pepperflak, salt og