Grillet laks I

Grillet laks I

Oppdag hvordan du lager perfekt grillet laks med enkle ingredienser. En sunn, rask og smakfull hovedrett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pounds laksefileter
  • sitronpepper etter smak
  • hvitløkpulver etter smak
  • salt etter smak
  • 1/3 kopp soyasaus
  • 1/3 kopp brunt sukker
  • 1/3 kopp vann
  • 1/4 kopp vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre laksefileter med sitronpepper, hvitløkspulver og salt.
  2. 2I en liten bolle, rør sammen soyasaus, brunt sukker, vann og vegetabilsk olje til sukkeret er oppløst. Legg fisken i en stor, forseglbar plastpose med soyasausblandingen, forsegl posen og snu for å dekke fisken. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
  3. 3Forvarm grillen til middels varme.
  4. 4Smør lett grillristen med olje. Legg laksen på den forvarmede grillen og kast marinaden. Grill laksen i 6 til 8 minutter på hver side, eller til fisken flaker lett med en gaffel.