Grillet laks I

Grillet laks I

Oppdag hvordan du lager perfekt grillet laks med enkle ingredienser. En sunn, rask og smakfull hovedrett for alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 1/2 pounds laksefileter
  • 2. sitronpepper etter smak
  • 3. hvitløkpulver etter smak
  • 4. salt etter smak
  • 5. 1/3 kopp soyasaus
  • 6. 1/3 kopp brunt sukker
  • 7. 1/3 kopp vann
  • 8. 1/4 kopp vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. Krydre laksefileter med sitronpepper, hvitløkspulver og salt.
  2. 22. I en liten bolle, rør sammen soyasaus, brunt sukker, vann og vegetabilsk olje til sukkeret er oppløst. Legg fisken i en stor, forseglbar plastpose med soyasausblandingen, forsegl posen og snu for å dekke fisken. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
  3. 33. Forvarm grillen til middels varme.
  4. 44. Smør lett grillristen med olje. Legg laksen på den forvarmede grillen og kast marinaden. Grill laksen i 6 til 8 minutter på hver side, eller til fisken flaker lett med en gaffel.