
Kåldolmer
Lær hvordan du lager klassiske kålruller med denne enkle oppskriften. Perfekt for hverdagsmiddag eller helg. Enkelt, godt og sunt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Damp ris og hodekål hver for seg. Sett den dampede risen til side. Skrell av kålbladene for å få individuelle blader.
- 33. Tilsett hakket løk, olje, buljong og den dampede risen i kjøttdeigen av svin. Bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Rull kjøttdeigen til små baller på størrelse med golfballer. Pakk hver kjøttball inn i et kålblad.
- 44. Ha gulrøtter og selleri i en ildfast form (grønnsakene hindrer at kålen brenner seg fast i bunnen av formen, og tilfører også aroma til rullene), og legg kålrullene oppå.
- 55. Sett formen i ovnen og stek i omtrent 1 ½ time. Sjekk at de er gjennomstekte før du tar dem ut av ovnen.