Kåldolmer

Kåldolmer

Lær hvordan du lager klassiske kålruller med denne enkle oppskriften. Perfekt for hverdagsmiddag eller helg. Enkelt, godt og sunt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund ris
  • 2. 1 hode fersk kål, ca. 1,4 kg
  • 3. 1 liten løk, finhakket
  • 4. 1 teskje olje
  • 5. 1 teskje grønnsaksbuljong
  • 6. 1/2 pund kjøttdeig av svin
  • 7. Salt
  • 8. Pepper
  • 9. 2 gulrøtter, hakket
  • 10. 2 stilker selleri, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Damp ris og hodekål hver for seg. Sett den dampede risen til side. Skrell av kålbladene for å få individuelle blader.
  3. 33. Tilsett hakket løk, olje, buljong og den dampede risen i kjøttdeigen av svin. Bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Rull kjøttdeigen til små baller på størrelse med golfballer. Pakk hver kjøttball inn i et kålblad.
  4. 44. Ha gulrøtter og selleri i en ildfast form (grønnsakene hindrer at kålen brenner seg fast i bunnen av formen, og tilfører også aroma til rullene), og legg kålrullene oppå.
  5. 55. Sett formen i ovnen og stek i omtrent 1 ½ time. Sjekk at de er gjennomstekte før du tar dem ut av ovnen.