
Glaserte DoubleCut svinekoteletter
Lær hvordan du lager saftige og smakfulle glazed doublecut svinekoteletter. En enkel oppskrift som passer perfekt til middagen. Perfekt for hverdagsmiddag eller helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forbered svinekjøttet: Bland 2 spiseskjeer salt, svart pepper, brunt sukker og paprika i en bolle, og gni det inn i kotelettene. Pakk dem inn i plastfolie og la dem stå i kjøleskapet i 2 til 4 timer.
- 22. I mellomtiden lager du sausen: Smelt smøret i en kjele over middels varme, og tilsett løk. Kok til løken er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Rør inn eddik og brunt sukker til det er oppløst. Tilsett ketchup, eplejuice, sirup, bourbon, plommer, Worcestershire-saus, cayennepepper, 1 spiseskje salt og 1 1/2 teskje svart pepper, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til det tykner, ca. 30 minutter. Kjør sausen glatt med en stavmikser eller i en vanlig blender.
- 33. Forvarm grillen til middels varme. Pensle grillristene med vegetabilsk olje, og plasser kotelettene direkte over flammen. Grill til de er merket og er gjennomstekt, ca. 15 minutter. Snu kotelettene og plasser dem på en kjøligere del av grillen (for eksempel på kantene); dekk til og la dem koke til en steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 60–65 °C, ca. 15–20 minutter. Fjern lokket og pensle kotelettene på alle sider med den forberedte sausen, dekk til igjen og la koke til de er glasert, ca. 5 minutter til. Overfør til et skjærebrett og pensle med mer saus. Dekk til med aluminiumsfolie og la hvile i 10 minutter. Server med mer saus og røyksmakende maiskolber.
- 44. Trekk av bladene fra maiskolben og fjern silken. Smør maiskornene med smør og strø over salt og røkt paprika. Brett bladene tilbake over maisen og grill på lav varme til maisen er gjennomstekt, og snu av og til, i 12 til 15 minutter.
- 55. Fotografert av Con Poulos