
Smørkylling
Lær hvordan du lager en smakfull butter chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1Fjern forsiktig kyllingen i nok vann til å knapt dekke bitene, sammen med muskatnøtt og salt. Når den er ferdig, avkjøl den til den er håndterbar; fjern kjøttet fra bena og skjær det i bitstørrelse. Smelt smøret, tilsett kyllingbitene, rør om og stek i noen minutter. Tilsett persille, sitronsaft, revet skall og kraft. Krydre med litt nykvernet, helst hvit, pepper. La det småkoke forsiktig i 10 minutter. Tilsett fløte og varm opp sausen igjen, men la den ikke koke. Ønsker du en tykkere saus, kan den eventuelt jevnes med maisstivelse eller mel, men den er veldig god slik. Pynt retten med sitronskivene. Server med kokte poteter, en blanding av erter og sukkererter, og en salat.