
Rabarbrakrem med sprø topping
oppskrift på rhubarb crisp, en deilig og enkel dessert med frisk rabarbra og sprø havregryns topping. perfekt for sommer- og høstsesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 pund fersk rabarbra, kuttet i 2 cm biter, ca. 4 kopper
- 1 kopp sukker
- 1 1/4 kopp hvetemel
- 1 teskje kanel
- 1 kopp godt pakket brunt sukker
- 1/2 kopp gammeldags havregryn
- 1/2 kopp usaltet smør (1 stang), smeltet men ikke varmt
- Vaniljeis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 2I en stor bolle blandes rabarbra med sukker, ¼ kopp mel og kanel, og fordeles i fire individuelle ildfaste former med en diameter på 10 cm.
- 3I en bolle blandes resten av melet, brunt sukker, havregryn og smør, og det hele blandes godt.
- 4Strø blandingen over rabarbraen, og stek i ovnen i 35 minutter, til toppen er gyllenbrun og rabarbraen er mør.
- 5Serveres varm med vaniljeis.