Rabarbrakrem med sprø topping

Rabarbrakrem med sprø topping

oppskrift på rhubarb crisp, en deilig og enkel dessert med frisk rabarbra og sprø havregryns topping. perfekt for sommer- og høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1 pund fersk rabarbra, kuttet i 2 cm biter, ca. 4 kopper
  • 1 kopp sukker
  • 1 1/4 kopp hvetemel
  • 1 teskje kanel
  • 1 kopp godt pakket brunt sukker
  • 1/2 kopp gammeldags havregryn
  • 1/2 kopp usaltet smør (1 stang), smeltet men ikke varmt
  • Vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 2I en stor bolle blandes rabarbra med sukker, ¼ kopp mel og kanel, og fordeles i fire individuelle ildfaste former med en diameter på 10 cm.
  3. 3I en bolle blandes resten av melet, brunt sukker, havregryn og smør, og det hele blandes godt.
  4. 4Strø blandingen over rabarbraen, og stek i ovnen i 35 minutter, til toppen er gyllenbrun og rabarbraen er mør.
  5. 5Serveres varm med vaniljeis.