Rabarbrakrem med sprø topping

Rabarbrakrem med sprø topping

oppskrift på rhubarb crisp, en deilig og enkel dessert med frisk rabarbra og sprø havregryns topping. perfekt for sommer- og høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 pund fersk rabarbra, kuttet i 2 cm biter, ca. 4 kopper
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 1 1/4 kopp hvetemel
  • 4. 1 teskje kanel
  • 5. 1 kopp godt pakket brunt sukker
  • 6. 1/2 kopp gammeldags havregryn
  • 7. 1/2 kopp usaltet smør (1 stang), smeltet men ikke varmt
  • 8. Vaniljeis

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. I en stor bolle blandes rabarbra med sukker, ¼ kopp mel og kanel, og fordeles i fire individuelle ildfaste former med en diameter på 10 cm.
  3. 33. I en bolle blandes resten av melet, brunt sukker, havregryn og smør, og det hele blandes godt.
  4. 44. Strø blandingen over rabarbraen, og stek i ovnen i 35 minutter, til toppen er gyllenbrun og rabarbraen er mør.
  5. 55. Serveres varm med vaniljeis.