Hello Fresh Mobile Banner
Søtpotetgnocchi

Søtpotetgnocchi

Lær hvordan du lager myk og smakfull søtpotet drop gnocchi. En enkel oppskrift perfekt for en rask og sunn hovedrett. Perfekt for høstsesongen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor søtpotet
  • 2. 2 kopper usøtet hvetemel
  • 3. 1 egg, lett pisket
  • 4. 1/2 teskje malt kanel
  • 5. Et lite dryss malt muskatnøtt
  • 6. 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Stek søtpoteten til den er mør, omtrent 50 minutter, eller stek den i mikrobølgeovnen. Når den er avkjølt nok til å håndtere, skrell den og mos den med en potetmoser. Tilsett mel, egg, kanel og muskatnøtt, og bland med hendene til det er godt blandet. Form deigen til en ball, pakk den inn i bakepapir eller plastfolie, og la den stå i kjøleskapet i minst en time og opptil én dag.
  2. 22. Fyll en stor kjele eller gryte med vann, og kok opp.
  3. 33. Når vannet begynner å koke, tilsett salt. Bruk to skjeer, og ta opp omtrent 2 spiseskjeer deig med den ene, og skrap den av med den andre. Kok ikke mer enn 5 til 8 gnocchi om gangen, og vent til de flyter opp til overflaten, ca. 3 minutter. La dem koke ett minutt til, og bruk en hullsleiv for å ta dem opp og over på tørkepapir for å renne av. Gjenta denne prosessen til alle gnocchien er kokt. Server dem umiddelbart.