
Eplekompott
oppskrift på apple compote, en enkel og deilig dessert som passer perfekt til alle anledninger. lær hvordan du lager den trinn for trinn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 Honeycrisp- eller McIntosh- epler, skrelt, kjernet og hakket
- 1/2 kopp appelsinjuice
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1/4 kopp mørk brunt sukker
- 2 til 3 riper av fersk muskatnøtt
- Salt
Fremgangsmåte
- 1I en sauskjele på middels høy varme, tilsett eplene, appelsinjuice, sitronjuice, brunt sukker og muskatnøtt. La det småkoke på middels varme til eplene er møre og saftene har tyknet til en tynn sirup, ca. 10 til 12 minutter. Smak til med en klype salt.