
Kinesisk kyllingsalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull chinese chicken salad. Perfekt for sommermåltidet eller en sunn lunsj. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp peanøttolje
- 2 spiseskjeer orientalsk sesamolje
- 1 liten hvitløksfedd, skrelt og blansjert
- 1 spiseskje sukker
- 3 spiseskjeer riseddik
- 2 spiseskjeer soyasaus
- 1/4 kopp peanøttsmør
- 2 spiseskjeer sesampasta
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 teskje chilipaste med soyabønner, valgfritt
- 2 kopper kokt kyllingbryst, revet i bitestørrelse biter
- 2 kopper kokt makaroni med rør, type elbow
- 1 pakke (ca. 280 gram) frosne små erter, tint
- 2 vårløk, kun den grønne delen, tynne skiver
- Hakket koriander, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1I en foodprosessor eller blender, kombiner og kjør peanøtt- og sesamolje, hvitløk, sukker, riseddik, soyasaus, peanøttsmør og sesampasta til en jevn puré. Smak til med salt og pepper. Ønsker du det, kan du røre inn chili paste.
- 2Rett før servering, vend kylling, makaroni og erter med sausen og pynt med vårløk og koriander.