
Hjemmelaget vaniljeekstrakt
Lær hvordan du kan lage din egen vaniljeekstrakt hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for baking og dessertmakering.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 1
kake
Ingredienser
- 1. 1 (16-ounce) ren glasskrukke eller flaske med tett lokk
- 2. 16 gram vodka
- 3. 5 vaniljestenger
- 4. 1 eggehvite, pisket
- 5. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 6. 4 kopper hele mandler
- 7. 3/4 kopp sukker
- 8. 1/4 teskje salt
- 9. 1/2 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Ved bruk av en skarp kniv, skjær vaniljestengene opp på langs for å eksponere frøene. Legg stengene i en krukke eller flaske, og hell over vodka. Lukk krukken, rist den et par ganger, og plasser den på et kjølig, mørkt sted. La krukken stå i 6 til 8 uker, og rist den igjen en eller to ganger i uken. Vaniljeekstrakten vil bli mørkere og mørkere med tiden. Når ekstrakten begynner å gå tom, fyll på med mer vodka og rist igjen. Når du bruker en vaniljestang, ikke nøl med å legge den tilbake i krukken etter bruk. Dette vil fortsette å "mate" vaniljeekstrakten, og den bør vare evig.
- 2Vaniljevarianter:
- 3Vaniljesukker: Del to vaniljestenger og skrap ut frøene i en lufttett beholder med 3 kopper granulert sukker. Dekk vaniljestengene med sukker og forsegl godt. La sukkeret stå i 2 uker. Bruk det som vanlig granulert sukker.
- 4Vanilje mandler: Forvarm ovnen til 150 °C (300 °F). Pisk eggehviten med vaniljeekstraktet, tilsett mandlene og rør godt for å dekke dem. Bland sukker, salt og kanel, og bland det med mandlene. Legg mandlene i ett lag på et smurt bakepapir. Stek ved 150 °C i 20 minutter. Ta ut og avkjøl på voksark, og del opp i klaser.