Maple Cream

Maple Cream

Lær hvordan du lager maple cream, en myk og søt dessert som passer perfekt til enhver anledning. En enkel oppskrift for både nybegynnere og erfarne kjøkkenentusiaster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1, 2 kopper fineste grade-A ren lønnesirup
  • 1/4 teskje melk

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered et isbad: fyll en stor bolle med 1/2 tomme vann og is. Hell lønnesirup i en liten, høyside kjele, og rør inn melk. Sett et sukkertermometer i sirupen, og plasser kjelen over middels høy varme. Kok, uten å røre, til temperaturen når 232 grader Fahrenheit, omtrent 10 minutter. Fjern fra varmen, og hell over i en kald, ren kjele plassert i isbadet. Ikke rør eller forstyrr sirupen på noen måte mens den avkjøles: Hvis sirupen blir ristet på dette stadiet, vil ikke kremen dannes. La stå, og tilsett is etter behov, til sirupen utstråler en mild varme mot baksiden av hånden når den holdes omtrent 1 tomme over, eller et sukkertermometer viser omtrent 100 grader. Når blandingen har nådd riktig temperatur, rør sakte med en tresleiv til blandingen blir en lysere farge og tykner til konsistensen av peanøttsmør, ca. 12 minutter. Arbeid raskt, og overfør kremen til en glasskrukke eller plastbeholder, og oppbevar den, dekket, i kjøleskapet i opptil 6 måneder, eller oppbevar den ubegrenset i fryseren.