
Dobbelglasert sjokoladebrownie
Lær hvordan du lager perfekte double-frosted brownies med denne enkle oppskriften. Ideell som dessert eller søtt lite måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper margarin, romtemperert
- 2. 3 kopper hvitt sukker
- 3. 6 egg
- 4. 1 kopp usøtet kakaopulver
- 5. 2 1/4 kopper hvetemel
- 6. 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 7. 1 1/2 teskjeer salt
- 8. 1 kopp hakkede valnøtter
- 9. Første lag med frosting:
- 10. 1/2 kopp margarin, romtemperert
- 11. 2 spiseskjeer instant vaniljepuddingpulver
- 12. 3 spiseskjeer melk
- 13. 2 kopper melis
- 14. Andre lag med frosting:
- 15. 3 spiseskjeer margarin, smeltet
- 16. 1/2 kopp usøtet kakaopulver
- 17. 1/3 kopp melk, eller mer etter behov
- 18. 1 1/2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 19. 3 1/2 kopper melis
- 20. En klype salt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel en 11x17 tommers bakeform.
- 22. I en stor bolle, pisk sammen 1 ½ kopper margarin og sukker til det er lyst og luftig; pisk inn eggene, ett om gangen, og sørg for at hvert egg er godt innarbeidet før du tilsetter det neste. Bland inn 1 kopp kakaopulver, melet og 1 ½ teskjeer salt. Rør inn 1 spiseskje vaniljeekstrakt og de hakkede valnøttene, og fordel browniebøtten i den forberedte bakeformen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter; sett til avkjøling på en rist.
- 44. For å lage det første lag med frosting, pisk ½ kopp margarin til det er luftig, tilsett instantpuddingpulver og 3 spiseskjeer melk, og bland til det er jevnt. Gradvis pisk inn 2 kopper melis. Fordel frostingen over de avkjølte browniene og sett dem til side for å la frostingen stivne.
- 55. For det andre frostingslaget, bland sammen 3 spiseskjeer smeltet margarin og ½ kopp kakaopulver; rør inn ⅓ kopp melk og gradvis pisk inn 3 ½ kopper melis. Tilsett mer melk om nødvendig for å oppnå en jevn, smørbar frosting. Fordel det andre laget med frosting oppå det første.