
Blåbærcrisp I
Lær hvordan du lager en deilig blueberry crisp med en sprø topping av blåbær. Perfekt dessert for sommeren eller høsten!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 2 kopper blåbær
- 1/4 kopp margarin, myknet
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1 kopp selvhevende mel
- 1/2 kopp melk
- 3/4 kopp hvitt sukker
- 1 spiseskje maisstivelse
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1 kopp kokende vann
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Legg blåbærene i en 20x20 cm (8x8 tommer) ildfast form. I en middels stor bolle, pisk sammen margarin og 3/4 kopp sukker til det er glatt. Rør inn melet vekselvis med melken. Fordel røren over blåbærene. Bland resten av sukkeret (3/4 kopp) med maisstivelse og muskatnøtt. Strø over toppen. Hell kokende vann over hele blandingen.
- 3Stek i 1 time i den forvarmede ovnen. Avkjøl i minst 10 minutter for å sette seg. Server med pisket krem eller vaniljeis.