Hello Fresh Mobile Banner
Nektarinekakebiter

Nektarinekakebiter

oppskrift på deilige nectarine cake squares, perfekte som dessert eller til kaffebesøk. enkel å lage og fylt med frisk nectarine smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 1/2 teskje natron
  • 1/4 teskje salt
  • 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, myknet
  • 1 kopp pluss 3 spiseskjeer sukker
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/4 teskje mandelessens
  • 2 store egg
  • 1/2 kopp rømme
  • 2 mellomstore, faste, modne nektariner (14 til 16 unser), delt i fire på langs og uten stein
  • 1 spiseskje fersk sitronjuice
  • 2 teskjeer melis til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel en 33 x 23 x 5 cm metallform, og rull ut overflødig mel. Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt i en liten bolle. Pisk sammen smør og 1 kopp sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 2 minutter. Rør inn vanilje- og mandel ekstrakt. Tilsett egg ett om gangen, og bland på lav hastighet etter hver tilsetning til det er akkurat blandet. Vend inn melblandingen og rømme i tre omganger, og bland forsiktig etter hver gang til det er akkurat blandet. Fordel røren jevnt i formen og jevn ut toppen. Skjær nektariner i tynne skiver på ca. 3 mm på langs, og vend dem i en bolle med sitronsaft og de resterende 3 ss sukker. Legg skivene i fire rader over røren, med litt overlapping. Dekk overflaten av kaken med et stykke smørpapir (papiret hjelper frukten å glaseres) og stek midt i ovnen i 15 minutter. Fjern papiret og stek videre til en kakerå tester kommer ut ren, ca. 20–25 minutter til. Mens kaken fortsatt er varm, dryss rikelig med melis, og avkjøl helt på en rist.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Smør og mel en 33 x 23 x 5 cm metallform, og rull ut overflødig mel.
  3. 3Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt i en liten bolle.
  4. 4Pisk sammen smør og 1 kopp sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. 2 minutter. Rør inn vanilje- og mandel ekstrakt. Tilsett egg ett om gangen, og bland på lav hastighet etter hver tilsetning til det er akkurat blandet. Vend inn melblandingen og rømmen i tre omganger, og bland forsiktig etter hver gang til det er akkurat blandet. Fordel røren jevnt i formen og jevn ut toppen.
  5. 5Skjær nektariner i tynne skiver på ca. 3 mm på langs, og vend dem i en bolle med sitronsaft og de resterende 3 ss sukker. Legg skivene i fire rader over røren, med litt overlapping. Dekk overflaten av kaken med et stykke smørpapir (papiret hjelper frukten å glaseres) og stek midt i ovnen i 15 minutter. Fjern papiret og stek videre til en kakerå tester kommer ut ren, ca. 20–25 minutter til. Mens kaken fortsatt er varm, dryss rikelig med melis, og avkjøl helt på en rist.