
Raspberry-Marzipan-terter
Lær hvordan du lager deilige raspberry-marzipan tart med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens kaker eller helgefeiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 4 spiseskjeer smør, myknet
- 2 spiseskjeer sukker
- 1/8 teskje salt
- 1 stort egg
- 3/4 kopp hvetemel, pluss litt ekstra til utkjevling av deigen
- 4 sprøtte 3-tommers terteformer
- 4 spiseskjeer ukokt ris eller tørkede bønner
- 1 spiseskje smør, myknet
- 2 teskjeer sukker
- 1 stort eggeplomme
- 1/4 kopp mandelmel (eller mandelmelk)
- 2 spiseskjeer melk med 2 % fett
- 1 spiseskje aprikosmarmelade
- 57 gram ferske bringebær (ca. 28 bær)
Fremgangsmåte
- 1Crust: Bland smør, sukker og salt i en bolle. Pisk inn egg, deretter mel, 1/4 kopp av gangen, til du får en klissete deig (den henger løst sammen, men er verken glatt eller elastisk). Dryss mel på en arbeidsflate, overfør deigen til overflaten og, med lett melete fingre, elt den en eller to ganger til en klissete deig dannes. Pakk inn i plastfolie; sett i kjøleskapet i minst 40 minutter. Varm ovnen til 175°C. Del deigen i to; sett til side halvparten til sjokolade-bananterter eller frys, godt innpakket, til senere bruk. Del resten i 4 deler. Med lett melete fingertupper, trykk én del inn i hver terteform, og arbeid deigen opp langs sidene jevnt. (Hvis deigen revner i bunnen, jevn ut deigen over hullet for å lukke det.) Prikk paien langs bunnen med en gaffel flere ganger. Gni forsiktig inn et lite kvadrat med aluminiumsfolie i hver paibunn (ikke trykk hardt ned). Legg på en liten skje med ukokt ris eller tørkede bønner (for å forhindre at paibunnen blåser opp). Sett på et stekebrett og stek i 10 minutter. Fjern folie og ris fra hver bunn; kast det. Sett tilbake paibunnen i ovnen og stek til den er gyllen, ca. 5 minutter til. La ovnen stå på.
- 2Bland smør, sukker og salt i en bolle. Pisk inn egg, deretter mel, 1/4 kopp av gangen, til du får en klissete deig (den henger løst sammen, men er verken glatt eller elastisk). Dryss mel på en arbeidsflate, overfør deigen til overflaten og, med lett melete fingre, elt den en eller to ganger til en klissete deig dannes. Pakk inn i plastfolie; sett i kjøleskapet i minst 40 minutter. Varm ovnen til 175°C. Del deigen i to; sett til side halvparten til sjokolade-bananterter eller frys, godt innpakket, til senere bruk. Del resten i 4 deler. Med lett melete fingertupper, trykk én del inn i hver terteform, og arbeid deigen opp langs sidene jevnt. (Hvis deigen revner i bunnen, jevn ut deigen over hullet for å lukke det.) Prikk paien langs bunnen med en gaffel flere ganger. Gni forsiktig inn et lite kvadrat med aluminiumsfolie i hver paibunn (ikke trykk hardt ned). Legg på en liten skje med ukokt ris eller tørkede bønner (for å forhindre at paibunnen blåser opp). Sett på et stekebrett og stek i 10 minutter. Fjern folie og ris fra hver bunn; kast det. Sett tilbake paibunnen i ovnen og stek til den er gyllen, ca. 5 minutter til. La ovnen stå på.
- 3Fyll: Bland smør og sukker. Pisk inn eggeplomme, deretter mel, til det er godt blandet. Pisk inn melk til det er godt innarbeidet. Fordel fyllet i paibunnene og stek til det er puffet opp, ca. 15 minutter.
- 4Bland smør og sukker. Pisk inn eggeplomme, deretter mel, til det er godt blandet. Pisk inn melk til det er godt innarbeidet. Fordel fyllet i paibunnene og stek til det er puffet opp, ca. 15 minutter.
- 5Frukt: Varm syltetøy med 1 ss vann i en liten sautépanne på lav varme til det er smeltet, ca. 3 minutter. Press gjennom en sil over i en bolle. La det avkjøle. Pynt med ca. 7 bringebær på toppen av hver terte. Pensle glasuren på bringebærene og drypp resten av glasuren over bærene til de er dekket. Server umiddelbart.
- 6Varm syltetøy med 1 ss vann i en liten sautépanne på lav varme til det er smeltet, ca. 3 minutter. Press gjennom en sil over i en bolle. La det avkjøle. Pynt med ca. 7 bringebær på toppen av hver terte. Pensle glasuren på bringebærene og drypp resten av glasuren over bærene til de er dekket. Server umiddelbart.