Cassoulet med pølse

Cassoulet med pølse

Lær hvordan du lager en klassisk cassoulet med pølse. En fyldig og smakfull rett perfekt for kalde dager. Enkelt oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund tørkede store Northern-bønner, sortert og skylt
  • 2. 4 hele nellikspiker
  • 3. 1 stor løk, delt i to
  • 4. 4 gulrøtter, delt på tvers
  • 5. 2 stilker selleri, delt på tvers
  • 6. 1/4 pund pancetta, i terninger
  • 7. 3 kvister timian
  • 8. 3 kvister persille
  • 9. 3 laurbærblad
  • 10. Kosher-salt
  • 11. 1 1/2 pund søt italiensk pølse, stukket med en gaffel
  • 12. 2 hvitløkshoder (uten skrell), topp 1/2 tomme trimmet
  • 13. 2 1/2 pund benfri lammelår eller svineskulder, trimmet og skåret i 3,8 cm terninger
  • 14. 1 1/2 teskjeer sukker
  • 15. 1 teskje tørket oregano
  • 16. 1/2 teskje malt kanel
  • 17. 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 18. 1/4 teskje malt nellik
  • 19. 1/4 teskje cayennepepper
  • 20. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 21. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 22. 3/4 pund pancetta, i terninger
  • 23. 1 løk, hakket
  • 24. 4 hvitløksfedd, knust
  • 25. 1 boks (14 unser) hele San Marzano-tomater, knust
  • 26. 1 1/2 kop tør hvitvin
  • 27. 1 spiseskje tomatpuré
  • 28. 1/2 unser (ca. 1/2 kopp) tørkede porcini-sopp, skylt
  • 29. 1 bred stripe appelsinskall
  • 30. 3 kopper daggammelt surdeigsbrød i terninger

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag bønnene: Legg bønnene i en stor kjele og tilsett nok kaldt vann til å dekke dem med 5 cm vann; kok opp og la koke i 5 minutter. Fjern fra varmen, dekk til og la stå i 1 time, deretter sil av vannet. Stikk hele nellikene inn i løkhalsene; tilsett i kjelen sammen med gulrøttene, sellerien og pancettan. Pakk timian, persille og laurbærblad inn i et stykke osteklede, knyt med kjøkkenhyssing og legg i kjelen; dekk med vann slik at det dekker med 2,5 cm vann. Kok opp, skru ned varmen til middels, dekk til og la småkoke i 1 time. Tilsett 1 teskje salt.
  2. 22. Plasser pølsen i bønnene; tilsett mer vann om nødvendig for å dekke. Legg hvitløksknoppene med snittflaten ned. Dekk til og kok til bønnene er akkurat møre, men fortsatt holder formen, og snu pølsen halvveis i koketiden, ca. 20–30 minutter. Fjern lokket og la avkjøle til romtemperatur; dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
  3. 33. I mellomtiden lager du kjøttet: Vend lammet i en bolle med sukker, oregano, kanel, muskat, malt nellik, cayennepepper, 1 ss olivenolje og salt, samt 1 ts svart pepper. Varm 1 ss olivenolje i en stor gryte (Dutch oven) over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og brun lammet i ca. 3 minutter på hver side; overfør til en tallerken. Tilsett pancettan i gryten; stek under omrøring til fettet har smeltet, ca. 2 minutter. Tilsett løk og hvitløk og stek under omrøring til det er lett gyllent, ca. 4 minutter. Ha i tomater, vin, tomatpuré, porcini og appelsinskall, og legg lammet tilbake i gryten. Klipp ut et rundt stykke bakepapir og legg direkte på kjøttet