
Cassoulet med pølse
Lær hvordan du lager en klassisk cassoulet med pølse. En fyldig og smakfull rett perfekt for kalde dager. Enkelt oppskrift med trinn-for-trinn veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tørkede store Northern-bønner, sortert og skylt
- 4 hele nellikspiker
- 1 stor løk, delt i to
- 4 gulrøtter, delt på tvers
- 2 stilker selleri, delt på tvers
- 1/4 pund pancetta, i terninger
- 3 kvister timian
- 3 kvister persille
- 3 laurbærblad
- Kosher-salt
- 1 1/2 pund søt italiensk pølse, stukket med en gaffel
- 2 hvitløkshoder (uten skrell), topp 1/2 tomme trimmet
- 2 1/2 pund benfri lammelår eller svineskulder, trimmet og skåret i 3,8 cm terninger
- 1 1/2 teskjeer sukker
- 1 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1/4 teskje malt nellik
- 1/4 teskje cayennepepper
- 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 3/4 pund pancetta, i terninger
- 1 løk, hakket
- 4 hvitløksfedd, knust
- 1 boks (14 unser) hele San Marzano-tomater, knust
- 1 1/2 kop tør hvitvin
- 1 spiseskje tomatpuré
- 1/2 unser (ca. 1/2 kopp) tørkede porcini-sopp, skylt
- 1 bred stripe appelsinskall
- 3 kopper daggammelt surdeigsbrød i terninger
Fremgangsmåte
- 1Lag bønnene: Legg bønnene i en stor kjele og tilsett nok kaldt vann til å dekke dem med 5 cm vann; kok opp og la koke i 5 minutter. Fjern fra varmen, dekk til og la stå i 1 time, deretter sil av vannet. Stikk hele nellikene inn i løkhalsene; tilsett i kjelen sammen med gulrøttene, sellerien og pancettan. Pakk timian, persille og laurbærblad inn i et stykke osteklede, knyt med kjøkkenhyssing og legg i kjelen; dekk med vann slik at det dekker med 2,5 cm vann. Kok opp, skru ned varmen til middels, dekk til og la småkoke i 1 time. Tilsett 1 teskje salt.
- 2Plasser pølsen i bønnene; tilsett mer vann om nødvendig for å dekke. Legg hvitløksknoppene med snittflaten ned. Dekk til og kok til bønnene er akkurat møre, men fortsatt holder formen, og snu pølsen halvveis i koketiden, ca. 20–30 minutter. Fjern lokket og la avkjøle til romtemperatur; dekk til og sett i kjøleskapet over natten.
- 3I mellomtiden lager du kjøttet: Vend lammet i en bolle med sukker, oregano, kanel, muskat, malt nellik, cayennepepper, 1 ss olivenolje og salt, samt 1 ts svart pepper. Varm 1 ss olivenolje i en stor gryte (Dutch oven) over middels høy varme. Arbeid i porsjoner og brun lammet i ca. 3 minutter på hver side; overfør til en tallerken. Tilsett pancettan i gryten; stek under omrøring til fettet har smeltet, ca. 2 minutter. Tilsett løk og hvitløk og stek under omrøring til det er lett gyllent, ca. 4 minutter. Ha i tomater, vin, tomatpuré, porcini og appelsinskall, og legg lammet tilbake i gryten. Klipp ut et rundt stykke bakepapir og legg direkte på kjøttet




