Alt av laksburgere med vårløk, rømme og kremostsaus

Alt av laksburgere med vårløk, rømme og kremostsaus

Lær hvordan du lager deilige laksburgere med scallion sour cream og kremostsaus. En enkel og smakfull oppskrift for en smakfull hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 stk. (170 g) skinnfrie laksefileter, kuttet i store biter
  • 2. 1 ss grillkrydder (anbefalt: Montreal Seasoning fra McCormick)
  • 3. 1 ss valmuefrø
  • 4. 1 ss sesamfrø
  • 5. 3 ss finhakket frisk dill
  • 6. Extra virgin olivenolje til å dryppe over
  • 7. 1/2 kopp myknet kremost
  • 8. 3 vårløk, både hvite og grønne deler, hakket
  • 9. 1/2 kopp rømme
  • 10. 1 ts sitronsaft
  • 11. Grønn salat (salatblad), til pynt
  • 12. Skiver av storfekjøtt eller tomat fra vinranke, til pynt
  • 13. Skiver av rød løk, til pynt
  • 14. Sprø kaiserbrød, delt og ristet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm utendørsgrillen hvis du bruker den, til middels høy varme. Forbered en varm grill med matlagingsspray. Innendørs kan du bruke en stor stekepanne i stedet for en grillpanne, og forvarm den med en liten skvett ekstra virgin olivenolje til middels høy varme.
  2. 22. Legg laksen i en foodprocessor og puls den til grov kjøttfarse for å lage burgere. Overfør fisken til en blandingsbolle og krydre med grillkrydder, valmuefrø, sesamfrø og dill. Bland godt og form fire burgere. Drypp burgerne med ekstra virgin olivenolje.
  3. 33. Kok burgerne i 3 minutter på hver side for en rosa kjerne, eller 4 til 5 minutter på hver side for gjennomkokt fisk.
  4. 44. Mens burgerne koker, bland kremost og vårløk i en bolle, og vend inn rømme og sitronsaft.
  5. 55. Topp burgerne med salat, tomat, løk og saus på sprø, ristet hamburgerbrød.