Danas mørk sjokoladebark

Danas mørk sjokoladebark

Lær hvordan du lager den deilige dark chocolate bark med vår enkle oppskrift. Perfekt som dessert eller gave. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp ristet hasselnøtter, hakket
  • 2. 16 unser mørk sjokolade
  • 3. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4. 1 teskje malt kanel
  • 5. 1 kopp brunt riskorn

Fremgangsmåte

  1. 11. Dekk et stort bakepapir på et stekebrett eller bruk et Silpat-ark, og sett det til side. Rist hasselnøtter i en tørr panne til de er varme og dufter godt. La nøttene avkjøle, hakk dem deretter opp og sett de hakkede bitene til side.
  2. 22. Smelt sjokoladen forsiktig i et vannbad, og rør forsiktig med en tresleiv til den er glatt. Rør inn vanilje og kanel; tilsett riskrøssirup og bland forsiktig. Hell blandingen på det forberedte bakepapiret og jevn ut til en rektangulær form (det trenger ikke være perfekt).
  3. 33. Strø over hakkede hasselnøtter og sett til side i 1 til 2 timer (eller 30 til 45 minutter i kjøleskapet) til sjokoladen har stivnet. Bryt i biter og server.
  4. 44. Næringsinnhold: 110 kcal; Totalt fett: 7 gram; Mettet fett: 4 gram; Totalt karbohydrat: 11 gram; Protein: 1 gram; Natrium: 12 milligram; Kolesterol: 0 milligram; Fiber: 2 gram