Panerte kyllingbryst fra flyselskap med israelsk couscous, granateple og haricot verts

Panerte kyllingbryst fra flyselskap med israelsk couscous, granateple og haricot verts

Oppdag en smakfull oppskrift på pan-seared airline chicken breasts servert med israelsk couscous, granateple og haricot verts. Perfekt for en elegant middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivenolje
  • 2. 2 kyllingbryst med skinn og bein, skåret i airline-style (se Kok's Note)
  • 3. Koshersalt
  • 4. 4 kopper kyllingkraft
  • 5. 2 kopper israelsk couscous
  • 6. 1/2 pund haricots verts, endene trimmet
  • 7. En klype tørkede rød pepperflak
  • 8. 2 spiseskjeer granateplefrø
  • 9. 2 spiseskjeer granateplesirup
  • 10. 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Varm opp en middels stor, ovnsikker stekepanne på middels høy varme og tilsett ekstra virgin olivenolje. Mens oljen varmes opp, krydre kyllingbrystene med salt på begge sider. Legg kyllingen i den forvarmede oljen, med skinnsiden ned. Stek på den første siden til skinnet er sprøtt, ca. 5 minutter. Snu kyllingen og legg pannen i ovnen, og kok til kyllingen er gjennomstekt, 5 til 7 minutter til.
  2. 22. Mens kyllingen ferdigsteker, kok opp ca. 2 ½ kopper kyllingkraft i en liten kjele og smak til med salt etter behov. Tilsett couscousen, la kraften koke opp igjen, og skru deretter ned varmen og dekk til kjelen. Kok til alt væsken er absorbert, 8 til 10 minutter.
  3. 33. Sett en stor bolle med isvann på benken. Kok opp en middels stor kjele med vann, og tilsett nok salt til at det smaker som havet. Ha i de grønne bønneene (haricots verts) og blancher dem til de er lyse i fargen og al dente, 2 til 3 minutter. Sil av bønnene og legg dem umiddelbart i isvannet for å stoppe kokeprosessen. Sil av vannet, og legg bønnene på tørkepapir for å tørke.
  4. 44. Ta kyllingen ut av ovnen og sett pannen tilbake på komfyren. Overfør kyllingbrystene til et skjærebrett. Skru varmen på igjen under pannen og deglaser den med den resterende kyllingkraften og rød pepperflak. Kok opp kraften og smak til med salt etter behov.
  5. 55. Vend den varme couscousen med bønnene, 2 spiseskjeer granateplefrø, granateplesirup og hakket gressløk. Server med kyllingbrystene og hell pannen over sausen over retten.