
Polentakaker med mascarponekrem til bursdagscupcakes
oppskrift på polenta bursdagscupcakes med kremet mascarpone-frosting, perfekte til fest eller som søt snack. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Legg 2 muffinsformer med 12 papirformer i hver. Sikt sammen mel og bakepulver, og rør inn polenta og salt.
- 33. I en mikser med flatpisker, pisk smør og sukker til det er lyst og luftig. Mens mikseren går, tilsett eggeplommene én etter én. Rør inn melk, vanilje og sitronzest. På lav hastighet, tilsett de tørre ingrediensene i smørblandingen og bland til det akkurat er kombinert.
- 44. I en ren, tørr bolle, pisk eggehvitene til myke topper dannes. Tilsett en klype sukker mens eggehvitene piskes. Vend halvparten av eggehvitene forsiktig inn i røren med en slikkepott for å innlemme luft og lette røren. Ta bollen ut av mikseren og vend forsiktig inn resten av eggehvitene med en slikkepott.
- 55. Fordel røren i de papirformene, fyll dem omtrent 2/3 fulle.
- 66. Stek i 20–25 minutter, eller til toppene er gylne og en trepinne kommer ut ren når den settes inn i midten. La muffinsene avkjøle i formen på en rist i noen minutter før du tar dem ut av formene. Avkjøl helt til romtemperatur før frosting.
- 77. Bland mascarpone med melis og pisk sammen med en visp til det er godt blandet. Pynt muffinsene med mascarponefrosting og dekorér med bær.