Fullkornsdeig til pai

Fullkornsdeig til pai

Lær hvordan du lager en enkel og sunn fullkorns pai-deig. Perfekt til både søte og salte paier. Enkel å lage og sunnere enn vanlig deig.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper fullkornspastrymel, pluss ekstra til utbaking
  • 2. 2 spiseskjeer sukker
  • 3. 1 spiseskje linfrømel
  • 4. 1/2 teskje malt kanel
  • 5. 1/4 teskje bakepulver
  • 6. En klype salt
  • 7. 3 spiseskjeer kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 8. Skall av 1 sitron
  • 9. 6 spiseskjeer isvann

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  2. 22. I en middels stor bolle, visp melet, sukkeret, linfrømelet, kanelen, bakepulveret og saltet. Legg blandingen i en food processor og tilsett smøret og sitronzesten. Pulsér til smøret og sitronzesten begynner å gjøre blandingen smuldrete. Drypp i vannet mens du pulserer deigen til den begynner å løsne fra sidene av bollen.
  3. 33. Del deigen i to og form hver del til en disk. På en melet overflate, kjevle ut hver disk til ca. 2,5 cm tykk. Pakk diskene inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet i 1 time.
  4. 44. Når deigen er klar til bruk, ta ut diskene fra kjøleskapet og la dem stå i 10 minutter. Kjevle ut diskene til ca. 1,25 cm tykk og legg dem i ønsket paiform.