Krydrede pommes frites

Krydrede pommes frites

lær hvordan du lager spicy french fries hjemme med vår enkle oppskrift. perfekt som snacks eller tilbehør for en smakfull opplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 teskje grovt salt
  • 2. 1/4 teskje cayennepepper
  • 3. 1/4 teskje paprika
  • 4. 1/4 teskje malt korianderfrø
  • 5. 4 kopper vegetabilsk olje
  • 6. 4 mellomstore bakepoteter, som russet-typen (ca. 1,8 kg totalt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen salt, cayennepepper, paprika og koriander i en stor bolle.
  2. 22. Varm opp olje i en 4-liters tykk gryte over middels varme til en dypfetttermometer viser 160 grader Celsius.
  3. 33. Mens oljen varmes opp, skjær potetene i lengderetning i ½ cm tykke staver. Friter potetene i oljen i 1 ½ minutt (potetene vil ikke være gylne), og bruk en hullsleiv til å overføre dem til brunt papir eller papirhåndklær for å renne av.
  4. 44. Varm opp oljen til 175 grader Celsius. Legg potetene tilbake i oljen og fritér til de er gylne og sprø, ca. 5 minutter. Overfør pommes frites med en hullsleiv til rent brunt papir eller papirhåndklær for å renne av, og vend dem i krydderblandingen.