
Individuell Baked Alaska
oppskrift på individuell baked alaska - en luksuriøs italiensk dessert med iskrem og marengs, perfekt for spesielle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Skjær kakebrødet i 1/2-tommers skiver. Med en rund kakeutstikker på 3 tommer, stikk ut seks individuelle porsjoner av kaken og legg dem på et bakepapir.
- 22. Legg en stor kule vaniljeis oppå hver kake. Frys kaken og isen til de er veldig harde, minst 1 time.
- 33. Mens isen fryser, lager du marengsen din:
- 44. Forvarm ovnen til grill (broil) og plasser en rist 8 tommer fra toppen av ovnen.
- 55. I en elektrisk mikser med vispvedlegg, på middels hastighet, pisk eggehvitene og krem av tartar til myke topper. Fortsett å piske og tilsett sukker, 1 ss om gangen. Pisk til marengsen har fått stive topper. Ha marengsen i en sprøytepose med stor stjernetipp.
- 66. Ta iskremen ut av fryseren. Pisk marengsen jevnt over iskremen, slik at den dekker helt.
- 77. Sett kaken under grillen og grill i ca. 2 minutter, eller til toppen er lett brunet. Ta ut av ovnen og server umiddelbart.
- 88. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit (ca. 180 grader Celsius).
- 99. Pensle innsiden av to brødformer (9 x 5 x 3 tommer) med smør som er smeltet. Legg bakepapir i bunnen av formene og pensle igjen med smør. Sett til side.
- 1010. Bruk en mikser med vispvedlegg, og pisk smør og vaniljeekstrakt til det er kremete, ca. 5 minutter. Tilsett sukker, 1/4 kopp om gangen, og fortsett å piske til det er lyst og luftig, ca. 10–12 minutter.
- 1111. Tilsett eggene ett om gangen, og sørg for at hvert egg er helt innarbeidet før du tilsetter det neste. Senk hastigheten til lav og tilsett mel og salt. Bland godt. Hell halvparten av røren i hver av de forberedte brødformene.
- 1212.