Søt deig til paier

Søt deig til paier

lær hvordan du lager en perfekt søt deig til paier. enkel oppskrift med trinn for trinn instrukser, ideell for fruktpaier og kaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel, siktet
  • 2. 1/3 kopp sukker
  • 3. 1/2 teskje bakepulver
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 8 spiseskjeer (1 stang) kaldt usaltet smør, delt i 8 biter
  • 6. 2 store egg

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjøkkenmaskin, bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle utstyrt med metallblad. Pulsér tre ganger med ett sekunds mellomrom for å blande. Tilsett smør i arbeidsbollen og pulsér omtrent 15 ganger til deigen er fin og pulveraktig, og minner om grovkornet maismel, uten store biter. Tilsett eggene og pulsér rundt ti ganger, til deigen former seg til en ball. Strø en teskje mel på arbeidsflaten og skrap ut deigen på den. Kna og trykk deigen raskt 3–4 ganger til den er glatt og jevn.
  2. 22. Form deigen til to like store skiver. Legg skivene mellom to stykker plastfolie og trykk dem ut til en 15 cm runding. Sett deigen i kjøleskapet til den er fast, eller til du er klar til å bruke den, minst én time.