
Blå mais, sopp og ostesandwiches
oppskrift på smakfulle blue corn mushroom and cheese quesadillas, perfekte som forrett eller lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For porcini-soppene: Varm opp oljen på middels varme i en stor, tykk stekepanne. Tilsett løken og kok, mens du rører, til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett sopp og chili og fortsett å koke til det er gyllent, ca. 5 minutter til. Krydre med salt og pepper. Rør inn koriander og sett til side.
- 22. For blå mais-tortillas: I en bolle, bland sammen blå maismel, maismel og salt med det varme vannet ved bruk av en tresleiv til en deig dannes, ca. 2 minutter. La deigen hvile, dekket tett med plastfolie, i 2 minutter.
- 33. Del deigen i 12 deler. Rull hver del til en ball, og oppbevar de ubrukte ballene i en plastpose slik at de ikke tørker ut. (Hvis deigen blir for tørr, tilsett litt ekstra vann.)
- 44. Legg en ball på et stykke plastfolie og dekk den med et annet stykke. Trykk lett med håndflaten for å flate den litt, og kjevle deretter ut med en kjevle, arbeid raskt og lett. Snu pakken og gjenta til en ca. 15 cm stor sirkel er dannet. Gjør dette med alle deigballene.
- 55. Forvarm en flat takke eller panne til høy varme.
- 66. Fjern det øverste laget av plastfolie, snu pakken forsiktig og fjern det andre plastfolie-laget. Overfør til takken.
- 77. Stek på den første siden i ca. 30 sekunder. Snu og stek på den andre siden i ca. 30 sekunder. Snu igjen. Ta av fra takken og hold varm.
- 88. For å montere, smør en kvart av osten på en tortilla. Pynt med en kvart av soppen og legg en annen tortilla oppå. Legg den på takken, skru ned varmen til middels-høy og trykk forsiktig ned. Stek til osten begynner å smelte. Snu quesadillaen, og varm i ytterligere ett minutt. Gjør dette med resten av ingrediensene. Server med