
Bestemors Alt Går, Strata
oppdag en enkel og smakfull oppskrift på grandmas anything goes strata. perfekt for brunch, frokost eller en uvanlig middag. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- Smør eller non-stick-kokkespray, til å smøre formen
- 6 store egg
- 1 ½ kopper melk
- ½ kopp fløte (halv og halv)
- En klype malt muskatnøtt
- En klype cayennepepper
- Kosher-salt
- ½ teskje nykvernet svart pepper
- 3 never mørke, bladete grønne grønnsaker som spinat, ruccola eller babykål, hakket (ca. 1 kopp pakket)
- 1 kopp hakket salt deli- eller påleggsjerm, som canadisk bacon, skinke eller kokt bacon
- 8 unser (ca. 2 ½ kopp pakket) rester av brød, revet i 2,5 cm store biter, som engelskmuffins, bagels eller surdeigsbrød
- ¾ kopp revet mild smeltende ost som Gruyère, provolone eller Gouda
Fremgangsmåte
- 1Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på 1 ½ liter med smør eller matlagingsspray.
- 2Visp eggene, melken, fløten, muskatnøtt, cayennepepper, 1 teskje salt og ½ teskje pepper sammen i en stor bolle. Vend inn grønnsakene, kjøttet, brødet og ½ kopp av den revne osten i blandingen. Hell over i den forberedte formen og strø resten av osten på toppen.
- 3Dekk til med aluminiumsfolie og stek i 35 minutter. Fjern folien og stek videre til retten er puffet opp, gyllenbrun i kantene og stivnet i midten, omtrent 15 minutter til. La den avkjøle i 10 minutter før servering.