Røkt auberginesalat

Røkt auberginesalat

oppdag en enkel oppskrift på røkt auberginesalat. perfekt som forrett eller tilbehør, med røkfull smak og friske grønnsaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 stor aubergine
  • 2 ss fersk sitronsaft
  • 2 jalapeñopepper
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød løk, delt i kvarter med stilken intakt
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • Salt
  • 2 ss olivenolje
  • 1/4 kopp hakkede valnøtter
  • 1/3 kopp tykk (avrent) yoghurt
  • 3 ss rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser auberginen direkte over grillen eller gassflammen og rør den jevnlig, til skinnet er forkullet og auberginen er myk. Overfør auberginen til et skjærebrett for å avkjøle litt. Med våte hender, skrell av alt det svarte skinnet, og åpne deretter forsiktig auberginen og fjern frøene. Legg auberginen i en bolle, dekk med vann og rør inn sitronsaften. La stå i 30 minutter.
  2. 2I mellomtiden, grill paprikaene over grillen eller flammen, og vend dem slik at skinnet blir jevnt forkullet. Overfør de forkullede paprikaene til en plastpose, knyt igjen toppen og la dem dampe til de er avkjølte, omtrent 15 minutter. Skrell av det forkullede skinnet for hånd. Fjern stilker, frø og årer, og finhakk.
  3. 3Rist løken over grillen eller flammen til den er forkullet. La den avkjøle, skrell av det forkullede skinnet, fjern stilken og finhakk.
  4. 4Ta auberginen ut av vannet og klem den tørr. Knus auberginen, paprikaene, løken, hvitløken og saltet til en pasta i en morter. Tilsett olivenolje, valnøtter, yoghurt og eddik. Juster krydderet etter smak, og la det stå i romtemperatur i noen timer.