Tyrkia-flanellhash

Tyrkia-flanellhash

Lær hvordan du lager en deilig turkey flannel hash med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende frokost eller brunch. Rask å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 stor søtpotet (ca. 340 gram), vasket men ikke skrelt, i middels terninger
  • 2. 2 teskjeer rapsolje
  • 3. 2 teskjeer smør
  • 4. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 1 ½ teskje malt spisskummen
  • 6. 1 ½ teskje chilipulver
  • 7. ½ middels gul løk, tynnsnittet (ca. 115 gram)
  • 8. 1 (400 gram) boks med ferdigskårne rødbeter, drenert
  • 9. 1 middels grønn paprika, i terninger (ca. 140 gram)
  • 10. 2 stilker selleri, hakket (ca. ½ kopp)
  • 11. 1 ½ kopper revet rester av skinnløs kalkunlår eller -lårkjøtt
  • 12. 2 teskjeer salt
  • 13. 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • 14. 1/3 kopp revet lett ost med skarp smak (for eksempel lett Cheddar)
  • 15. 4 store egg
  • 16. 1 spiseskje hvit eddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg søtpotetene i en 2-liters mikrobølgesikker form. Tilsett 1/4 kopp vann. Dekk til og varm på full kraft i 3 minutter. Rør om innholdet og roter formen 180 grader hvis mikrobølgeovnen din ikke har innebygd dreieskive. Kok videre på full kraft i ytterligere 1 1/2 minutt. Sett til side.
  2. 22. Varm en 30 cm tykk, non-stick stekepanne over middels varme. Tilsett rapsolje og smør. Når smøret har sluttet å skumme, tilsett hvitløk, spisskummen og chilipulver, og stek til hvitløken er duftende, ca. 30 sekunder. Tilsett løk, rødbeter, paprika og selleri. Stek i 2 minutter, eller til grønnsakene er sprøtt møre. Tilsett søtpotetene og kalkunen, og rør godt. Stek til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter. Ta av varmen og smak til med salt og pepper. Topp med revet ost og hold varm.
  3. 33. Poach eggene: Fyll en 30 cm non-stick sautépanne med 4 cm vann. Tilsett eddik og la det småkoke. Skru ned varmen til boblene nesten stopper. Knekk hvert egg i en liten ramekin, og hell deretter eggene forsiktig i vannet. La det småkoke forsiktig til eggehvitene har stivnet og blitt ugjennomsiktige, ca. 2–3 minutter.
  4. 44. Fordel fløten jevnt på 4 tallerkener. Topp hver tallerken med et posjert egg og server med hot sauce.