Beroligende kremet ris

Beroligende kremet ris

Lær hvordan du lager en kremet og beroligende risdessert som passer perfekt til enhver anledning. Enkel oppskrift med myk konsistens og deilig smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp langkornet hvit ris
  • 2. 2 kopper kyllingbuljong eller vann
  • 3. 1 pakke (10 unser) frosne små erter
  • 4. 3/4 kopp (2 unser) revet skarp cheddar- eller Parmesanost
  • 5. 1 teskje Worcestershire-saus
  • 6. 1/8 teskje cayennepepper eller 2 til 3 dråper Tabasco-saus
  • 7. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor kjele kombinerer du ris med buljong og lar væsken koke opp over middels varme. Dekk til og la det småkoke til risen er nesten mør, omtrent 15 minutter. Rør inn erter og la det småkoke, dekket, i ytterligere 5 minutter. På dette tidspunktet kan du dele ut halvparten til barna, pyntet med litt ost. Hvis du lager dette kun for voksne, rør inn Worcestershire-saus, cayennepepper og revet ost. Ta kjelen av varmen og rør videre til osten er helt smeltet. Krydre med salt og pepper etter smak, og server umiddelbart før retten blir klissete.
  2. 22. For å varme opp rester og endre smaken litt, legger du risen i en ildfast form og topper med litt tomatsaus. Dekk til og varm opp i mikroovn eller vanlig ovn til det er veldig varmt.