Drugeleie med sitronbasilikum og krystallisert ingefær, servert med pisket krem

Drugeleie med sitronbasilikum og krystallisert ingefær, servert med pisket krem

Oppdag oppskriften på grape gelee med sitronbasilikum og krystallisert ingefær, toppet med luftig pisket krem. En frisk og smakfull dessert til sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 2 pund California-røde, uten kjerner druer
  • 2. 2 sitroner, presset
  • 3. 1 ½ kopper sukker
  • 4. 1 kopp vann
  • 5. 2 poser med pulverisert gelatin (ca. 2 spiseskjeer)
  • 6. ½ kopp sukker
  • 7. ½ kopp vann
  • 8. 2 skiver sitron, uten frø
  • 9. 1 (1 tomme) bit ingefær, finhakket i skiver
  • 10. En håndfull ferske basilikumblader
  • 11. 2 kopper California-røde, uten kjerner druer
  • 12. ½ pint tykk kremfløte
  • 13. 1 spiseskje sukker
  • 14. 1/8 teskje vaniljeekstrakt
  • 15. ½ kopp julienne-snittet kandisert ingefær, pluss mer til pynt
  • 16. Små basilikumknopper, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage geleen: Legg druer, sitronjuice, sukker og vann i en middels stor kjele og sett den på middels varme. La det småkoke i 20 minutter til druene er møre og skinnene har blitt helt misfarget. Bruk en potetmoser til å knuse druene for å frigjøre all saften. Ikke kjør dem i en blender, ellers vil geleen bli uklar og få med seg deler av skinnet. Sil blandingen gjennom en sikt over en stor målebøtte eller en bolle med tut, og bruk bakkanten av en sleiv til å presse ut pulpens væske – dette vil trekke ut mest mulig juice og smak. Dette skal gi omtrent 3 kopper (24 gram) væske. Hvis det blir mer eller mindre, tilsett vann eller hell ut noe av væsken, ellers vil forholdet mellom gelé og gelatin bli feil. Rør forsiktig inn gelatinpulveret med en visp, og sørg for å fortsette å vispe til det er helt oppløst. Fordel druegeleen i 4 til 6 glass, avhengig av størrelsen på glassene. Rør forsiktig for å fjerne eventuelle bobler på overflaten, og sett i kjøleskapet i 3 til 4 timer, eller over natten, til den har stivnet.
  2. 22. For å lage salaten: I en liten kjele, over middels varme, tilsett sukker, kaldt vann, skivet sitron og ingefær. La det småkoke, og tilsett deretter basilikum og slå av varmen for å la blandingen trekke i 20 minutter. Del druene i to på tvers og legg dem i en stor bolle. Vend druene med litt av sirupen og bland godt. Kast basilikumen og sett til side den ekstra sirupen.
  3. 33. For å lage pisket krem: Bruk en ballongvisp og pisk fløten, sukkeret og vaniljen til myke topper dannes. Vend inn ingefæren i den piskede kremen, men sett til side noen biter til pynt.
  4. 44. For å montere retten: Når geleen har stivnet, tar du den ut av kjøleskapet og legger en sk