
Varm sjokoladekake med blandet bærkompott
oppskrift på varm sjokoladekake med frisk miks av bærkrem, perfekt som dessert for enhver anledning. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 unser bittersøt sjokolade, finhakket
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 3 spiseskjeer kakaopulver
- 3 eggehviter
- 3 spiseskjeer sukker
- 1/2 pint bringebær
- 1/2 pint blåbær
- 1/2 pint jordbær
- 3 spiseskjeer sukker
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1 spiseskje framboise, Grand Marnier eller appelsinjuice
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør og mel fire ramekiner (4-ounce). Kombiner sjokolade og smør i et vannbad og smelt det. Rør inn kakaopulver. I en bolle, pisk eggehviter på middels hastighet til myke topper dannes. Øk hastigheten til høy og tilsett gradvis sukker. Pisk hvitene til stive og blanke topper, men ikke tørre. Vend inn en fjerdedel av eggehvitene i sjokoladen for å temperere, og brett deretter inn resten av hvitene. Fyll ramekinerne to tredjedeler opp og stek til toppen er lett fast, men fortsatt myk i midten, ca. 6 til 8 minutter.
- 2Kombiner bringebær, blåbær, jordbær, sukker og sitronsaft i en kjele og varm opp til frukten er myk. Ta av varmen og kjør det i en food processor til det er glatt. Sil gjennom en sikt og rør inn likør eller appelsinjuice. Avkjøl.
- 3Antall porsjoner: 4