
Kylling med pulled chicken og krydret coleslaw
Lær hvordan du lager saftig pulled chicken med krydret slaw. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for sommerkvelder eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1/2 kopp majones
- 1/2 kopp rømme
- 1/4 kopp din favoritt-hot saus eller wingsaus, for eksempel Tabasco Buffalo
- 2 spiseskjeer ranchdressing, blandet fra pose, for eksempel Hidden Valley
- 1 rotisseriekylling, skinn fjernet, kjøttet revet
- En 900 grams grønnkål, tynnsnittet
- 2 til 3 revne gulrøtter (ca. 1 kopp)
- 2 øre mais, fjernet kornene, raskt sautert i en panne
- 1 bunt grønn løk, bare de hvite og lysegrønne delene, tynnsnittet
- 1/4 kopp finhakkede gressløk
- 1 liten rød paprika, frøet og små terninger
- 1/3 kopp rødvinseddik
- 2 spiseskjeer honning
- 2 spiseskjeer fullkorn Dijon-sennep
- Zest og saft av 1 lime
- En klype knuste rød pepperflak
- 1/2 teskje hot saus, for eksempel Tabasco
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/3 kopp olivenolje
- 8 slider-brød, ristet
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For kyllingen: Bland sammen majones, rømme, hot sauce og ranch-dressing i en stor bolle. Tilsett den revne kyllingen og vend godt slik at den blir dekket.
- 3For slawen: I en stor blandebolle, kombiner kål, gulrøtter, mais, grønn løk, gressløk og rød paprika. I en liten bolle, visp sammen eddik, honning, Dijon-sennep, limeskall og -saft, rød pepperflak, hot sauce, litt salt og pepper. Tilsett langsomt olivenolje under visping til det blir en emulsjon. Bland halvparten av dressingen inn i slawen og vend godt. Sett i kjøleskapet og spar resten av dressingen til senere bruk.
- 4For hver slider, legg en stor porsjon av den pulled kyllingen på bollebrødet og topp med en skje av slawen.