Hello Fresh Mobile Banner
Urtefylte lammelår med pimiento-saus

Urtefylte lammelår med pimiento-saus

Lær hvordan du lager en saftig og smakfull herb stuffed leg of lamb servert med pimento saus. Perfekt for festlige anledninger eller søndagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (ca. 2,7 kg) benfri lammelår med skank
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 3 ss most hvitløk
  • 2 ss hakkede chipotler (på boks)
  • 1/2 kopp hakket fersk oregano
  • 2 ss olivenolje
  • Pimiento-saus (oppskrift følger)
  • 2 ss olivenolje
  • 5 sjalottløk, finhakket
  • 1/2 kopp sopp, skivet
  • 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 5 kopper lammekraft eller storfekraft
  • 1 ts tomatpuré
  • 3 ss pimiento eller rød paprika, most i en blender
  • 1 ts most hvitløk
  • 1 ss usaltet smør, kald
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Be om at kjøttskjæreren fjerner alle bein, unntatt lårbeinet, og at han renser kjøttet for alle sener og overflødig fett innvendig og utvendig. Smørflylåret til stuffing.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Legg lammelåret flatt på benken. Bruk en skarp kniv til å lage flere snitt, omtrent 5 cm lange og 0,5 cm dype, slik at krydder kan trenge inn i kjøttet. Strø rikelig med salt og pepper. Mos hele hvitløksfedd sammen med litt olivenolje i en food processor. Tilsett hermetiske chipotler og kjør til en jevn pasta. Smør pastaen på lammelåret og dekk med oregano. Rull kjøttet sammen for å få plass til fyllet, og bind det med hyssing med 2,5 cm mellomrom, slik at diameteren på rullen forblir den samme, slik at stekingen blir jevn. Lårbeinet vil stikke ut på den ene enden. Krydre godt på utsiden med salt og pepper.
  3. 3Varm opp olje i en stor stekepanne over høy varme. Brun lammelåret på alle sider. Stek på rist i en stekeplate i 30 til 40 minutter for medium rå, 1 time for godt stekt. (En kjøtttermometer som settes inn i midten skal vise 70-75 grader Celsius, eller en tynn kniv som settes inn i midten i 20 sekunder skal føles lun på leppene.) La kjøttet hvile i romtemperatur i ca. 10 minutter før det skjæres opp, slik at saftene får tid til å renne til midten. Fjern hyssingen og skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av rullen. Topp med pimento-saus.
  4. 4Ved å fjerne midtbeinet blir lammelåret mye enklere å skjære opp og servere til gjestene.
  5. 5Varm opp olje i en middels stor kjele over moderat varme. Surr sjalottløk og sopp til de er gylne. Til