Urtebakt lam

Urtebakt lam

oppskrift på herbRoasted Lamb - en deilig og enkel rett med urter, perfekt for spesielle anledninger eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 12 store, uskrelte hvitløksfedd, delt
  • 2. 1 spiseskje hakkede friske rosmarinkvister
  • 3. Kosher-salt
  • 4. Nykvernet svart pepper
  • 5. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 6. 1 (2,7 kg) benfri lammelår, trimmet og bundet
  • 7. 4 til 5 pund små, uskrelte poteter (16 til 20 poteter)
  • 8. 2 spiseskjeer god olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 230 grader Celsius. Plasser ovnsristen i den nederste tredjedelen av ovnen slik at lammet vil sitte midt i ovnen.
  3. 3Skrell 6 fedd hvitløk og legg dem i en bolle med en food processor utstyrt med stålblad. Tilsett rosmarin, 1 spiseskje salt, 1 teskje pepper og smør. Kjør maskinen til hvitløken og rosmarinen er finhakket. Gni grundig inn toppen og sidene av lammet med rosmarinblandingen. La det stå i romtemperatur i 30 minutter til 1 time.
  4. 4Vend potetene og resten av hvitløken (med skallet på) i en bolle med olivenolje og strø over salt. Legg dem i bunnen av en stor stekepanne. Plasser lammet oppå potetene og stek i 1 ¼ til 1 ½ time, eller til den indre temperaturen på lammet er 135 grader (sjeldent) eller 145 grader (medium). Ta ut lammet av ovnen og legg det på et serveringsfat; dekk tett med aluminiumsfolie. La lammet hvile i ca. 20 minutter. Skjær opp og server med potetene.