Sjokolade- og pistasj-biscotti

Sjokolade- og pistasj-biscotti

Lær hvordan du lager deilige chocolate pistachio biscotti hjemme. En enkel oppskrift som passer for alle anledninger. Perfekt til kaffepausen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 20
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper skrelte pistasjnøtter
  • 2. 1/2 stykke (4 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet
  • 3. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 4. 1/4 teskje kosher-salt
  • 5. 3 store egg pluss 1 stort eggeplomme
  • 6. 3 kopper hvetemel, pluss mer etter behov
  • 7. 1 1/3 kopper sukker
  • 8. 2 teskjeer bakepulver
  • 9. 1 1/4 kopper sjokoladeknapper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius og dekk to bakeplater med bakepapir; sett til side. Plasser pistachioene på en bakeplate med høye kanter og rist dem i ovnen, ryst bakeplaten av og til, til de er duftende, ca. 10 minutter. Fjern dem og la dem avkjøle litt på et skjærebrett. Grovhakk pistachioene, og la dem deretter avkjøle helt.
  2. 22. I en mikser, pisk sammen smør, vanilje, salt, egg og eggeplomme. Tilsett mel, sukker og bakepulver, og bland på lav hastighet til en grov deig begynner å dannes. Ha i pistachioene og sjokoladebitene, og fortsett å blande. Hvis deigen virker tørr, tilsett litt kaldt vann, en teskje om gangen. Hvis deigen er for våt, tilsett en klype mel.
  3. 33. Hell deigen ut på et lett melet skjærebrett og kna forsiktig for å sikre at sjokoladebitene og pistachioene er jevnt fordelt. Del deigen i to, og form hver del til en 25 cm lang og 7,5 cm bred logg. Plasser dem på en av de forberedte bakeplatene og stek til de er gylne, ca. 30 minutter. Skru ned ovnstemperaturen til 150 grader Celsius. La biscotti hvile til de er avkjølt nok til å håndteres, ca. 10 minutter.
  4. 44. Skjær loggene i 2 cm tykke skiver, og legg dem med snittflaten ned på bakeplatene. Stek til de er ristet og gylne på toppen, ca. 25 minutter. Snu dem og fortsett å steke til de er tørre og nesten gyldne, ytterligere 25 minutter. Overfør til en rist og la dem avkjøle helt, ca. 15 minutter.
  5. 55. Biscotti oppbevares i en lufttett beholder i opptil 2 uker.