Rosmarin- og hvitløksmarinerte lammekoteletter

Rosmarin- og hvitløksmarinerte lammekoteletter

Lær hvordan du lager saftige lamkoteletter med rosmarin og hvitløk. En enkel og smakfull oppskrift for en deilig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 hvitløksfedd
  • 2. 3 ss. STAR® Extra Virgin Olivenolje
  • 3. 2 1/2 ts. hakket fersk rosmarin
  • 4. 2 1/4 ts. salt
  • 5. 1 ts. nykvernet pepper
  • 6. 12 kjøttfulle lammeryggkoteletter (ca. 70 gram hver)

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland de fem første ingrediensene i en foodprocessor; kjør til hvitløken er finhakket. Vend inn hvitløksblandingen i lammekotelettene. Legg kotelettene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. (Hvitløksblandingen kan lages 8 timer i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
  2. 22. Forvarm grillen. Pass på, og grill lammekotelettene 4 til 5 tommer fra varmekilden til ønsket stekegrad, ca. 3 minutter på hver side for medium-rare. Overfør tre koteletter til hver tallerken og server.
  3. 33. Nøkkelingredienser: STAR Extra Virgin Olivenolje, Rosmarin, Lammekoteletter