
Klassisk fish and chips
Lær hvordan du lager klassisk fish and chips hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en helgehelg eller en avslappende kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Til sausen: Bland majones, gressløk, persille, cornichons, kapers og sitronsaft i en liten bolle. Rør til det er jevnt, og smak til med krydder. Juster smakene etter behov. Overfør til en liten ramekin.
- 22. Til fish and chips: Bland rismelet, hvetemel, bakepulver og salt, og visp inn nok club soda til å oppnå en tykk røre.
- 33. Hell oljen i en stor sauspanne og varm opp over middels høy varme, til en frityrtermometer som er satt i oljen viser 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 44. Dypp et stykke av fisken i røren, og senk det forsiktig ned i den varme oljen. Gjenta med det andre stykket. Stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 4 til 6 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta opp fisken, og legg den på en tallerken med tørkepapir for å absorbere overflødig olje. Krydre med salt umiddelbart, og overfør deretter til serveringsfat.
- 5Server fisken med tartarsaus, pommes frites og sitronbåter.