Klassisk fish and chips

Klassisk fish and chips

Lær hvordan du lager klassisk fish and chips hjemme med denne enkle oppskriften. Perfekt for en helgehelg eller en avslappende kveld.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp majones
  • 2. 2 spiseskjeer finhakket frisk gressløk
  • 3. 2 spiseskjeer finhakket frisk persille
  • 4. 1 spiseskje finhakkede cornichons
  • 5. 2 teskjeer kapers, grovhakket
  • 6. 1 sitron, saftet
  • 7. 3/4 kopp rismel
  • 8. 1/2 kopp hvetemel
  • 9. 1/2 teskje bakepulver
  • 10. 1/4 teskje salt, eller etter smak
  • 11. 3/4 til 1 kopp club soda
  • 12. 8 kopper vegetabilsk olje
  • 13. To 170 grams fileter av hvit fisk
  • 14. 2 kopper pommes frites, varme
  • 15. Sitronbåter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. Til sausen: Bland majones, gressløk, persille, cornichons, kapers og sitronsaft i en liten bolle. Rør til det er jevnt, og smak til med krydder. Juster smakene etter behov. Overfør til en liten ramekin.
  2. 22. Til fish and chips: Bland rismelet, hvetemel, bakepulver og salt, og visp inn nok club soda til å oppnå en tykk røre.
  3. 33. Hell oljen i en stor sauspanne og varm opp over middels høy varme, til en frityrtermometer som er satt i oljen viser 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 44. Dypp et stykke av fisken i røren, og senk det forsiktig ned i den varme oljen. Gjenta med det andre stykket. Stek til det er gyllent og sprøtt, ca. 4 til 6 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta opp fisken, og legg den på en tallerken med tørkepapir for å absorbere overflødig olje. Krydre med salt umiddelbart, og overfør deretter til serveringsfat.
  5. 5Server fisken med tartarsaus, pommes frites og sitronbåter.