Glassert sitron-honningkylling

Glassert sitron-honningkylling

oppskrift på glazed lemon honey chicken, en smakfull rett med sitrus, honning og kylling. perfekt for en enkel og deilig middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 hele kyllinger (3 ½ pund hver)
  • 2. Grovt salt og nykvernet pepper
  • 3. 6 kvister fersk rosmarin
  • 4. 1 kopp honning
  • 5. 6 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
  • 6. 4 sitroner, revet skall, delt i to og presset
  • 7. 8 hvitløksfedd, skrelte
  • 8. 1 gul løk, delt i fire

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 375 grader F.
  2. 22. Under kaldt rennende vann, vask kyllingen innvendig og utvendig; tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir. Krydre rikelig innvendig og utvendig med salt og pepper.
  3. 33. Grovhakk 2 kvister rosmarin. I en middels stor bolle, bland sammen honning, smør, hakket rosmarin, sitronsaft og sitronskall. Sett til side.
  4. 44. Del sitronene i to, og legg dem sammen med de resterende 4 kvistene rosmarin, hvitløk og løk; fordel dette i hulrommene på 4 av fuglene. Bruk en pensel til å påføre sitron-honningglaze på utsiden av fuglene. Plasser fuglene i en stor stekeplate med rist plassert midt i ovnen. Pensle hver 15. minutt med glaze, og bruk eventuelt resten av glazeen til å pensle igjen. Stek til et steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av brystet viser 180 grader F, og saften er klar når den skjæres i med kniv, omtrent 1 time. La hvile i 10 minutter før utbening. Server varm eller romtemperert.