
Glassert sitron-honningkylling
oppskrift på glazed lemon honey chicken, en smakfull rett med sitrus, honning og kylling. perfekt for en enkel og deilig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 375 grader F.
- 22. Under kaldt rennende vann, vask kyllingen innvendig og utvendig; tørk den forsiktig med et kjøkkenpapir. Krydre rikelig innvendig og utvendig med salt og pepper.
- 33. Grovhakk 2 kvister rosmarin. I en middels stor bolle, bland sammen honning, smør, hakket rosmarin, sitronsaft og sitronskall. Sett til side.
- 44. Del sitronene i to, og legg dem sammen med de resterende 4 kvistene rosmarin, hvitløk og løk; fordel dette i hulrommene på 4 av fuglene. Bruk en pensel til å påføre sitron-honningglaze på utsiden av fuglene. Plasser fuglene i en stor stekeplate med rist plassert midt i ovnen. Pensle hver 15. minutt med glaze, og bruk eventuelt resten av glazeen til å pensle igjen. Stek til et steketermometer som settes inn i den tykkeste delen av brystet viser 180 grader F, og saften er klar når den skjæres i med kniv, omtrent 1 time. La hvile i 10 minutter før utbening. Server varm eller romtemperert.