
Ristet hvitløksuppe
oppskrift på røstet hvitløkssuppe, perfekt for en varmende forrett eller lunsj. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: høst
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 22. Skjær av toppen på hvitløkhodene bare nok til å eksponere bulbene, og fjern eventuelle overflødige papirtynne skinn. Legg dem på et stort stykke aluminiumsfolie, og drypp over 1 spiseskje olivenolje og 1/2 teskje salt og pepper hver. Lukk folien rundt dem, og la det være en liten åpning mellom toppene og folien, og plasser dem på et stekebrett i ovnen. Stek til de er myke og aromatiske, ca. 1 time og 15 minutter. Ta ut, avkjøl, og klem ut hvitløken i en bolle.
- 33. I en stor, tykk gryte (helst emaljert støpejern) over middels høy varme, smelt smøret, tilsett den stekte hvitløken, og kok i 5 minutter. Tilsett melet og kok til en mørk gylden roux, ytterligere 5 til 6 minutter, under omrøring ofte. Tilsett 1 kopp kyllingkraft, rør inn, og gjenta til all kyllingkraften er tilsatt. Gjør det samme med vannet. Tilsett italienske krydder, resten av salt og pepper, og rør godt sammen. La det småkoke i 15 minutter. Tilsett fløten, hvis du bruker det, og kok i ytterligere 10 minutter på lav varme under omrøring av og til. Juster krydderet etter behov, og server med et dryss av persille og en frisk skvett av ekstra virgin olivenolje. Server med asiagocrostini.
- 44. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 55. I en liten bolle, bland sammen olje, hvitløk og krydder, og rør godt. Legg brødskivene på et bakepapirkledd stekebrett.
- 66. Bruk en pensel til å pensle hver skive med olje- og krydderblandingen. Strø omtrent 1 teskje revet ost over hver skive.
- 77. Sett i ovnen og stek til osten er smeltet