
Fersk laks-latkes
oppskrift på deilige og sunne salmon latkes, perfekte som forrett eller frokost. enkelt å lage og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 pund laksefilet, delt i 6 biter
- 1/2 sitron, tynne skiver
- 1 egg
- 1/2 kopp melk
- 3/4 kopp hvetemel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1 teskje salt
- 1/4 teskje pepper
- 6 spiseskjeer smør eller vegetabilsk olje
- Sitronbåter
- Valgfritt tilbehør: Agurksalat og Rødløkssalat (oppskrift følger)
Fremgangsmåte
- 1Legg laksebitene i en dyp, middels stor stekepanne eller en grunne kjele. Hell i nok kokende vann til å nesten dekke fisken. Tilsett sitronskiver. Kok opp over høy varme. Skru ned varmen til lav, dekk til, og la småkoke i 10 minutter, eller til laksen er ugjennomsiktig i midten når den deles i flak. Ta opp laksen med en hullsleiv. Fjern skinn og bein, og del fisken i flak i en middels stor bolle.
- 2I en separat bolle, visp sammen egg og melk. Tilsett mel, bakepulver, salt og pepper. Visp bare til det er godt blandet. Hell røren over den kokte laksen. Rør forsiktig for å blande.
- 3Smelt 3 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme. Hell røren i pannen, ca. 1/4 kopp for hver latke. Øk varmen til middels høy, og stek latkene til de er pent brune og sprø på undersiden, ca. 4 minutter. Snu dem og stek til den andre siden er sprø og gyllenbrun, ca. 2 minutter til. Gjenta i 1 eller 2 omganger for å bruke opp resten av røren, og tilsett mer smør etter behov.
- 4La latkene renne av på kjøkkenpapir. Server varme, med sitronbåter. Pynt gjerne med agurksalat og rødløksalat, hvis ønskelig.