
Tigerreke med fennikel og hvit soppsalat med basilikumemulsjon
Prøv denne deilige oppskriften på tiger shrimp med fenikkel og hvit soppsalat toppet med frisk basilikumemulsjon. Perfekt for en smakfull forrett eller lett hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For å lage basilikumemulsjonen, blanch raskt basilikumbladene i kokende, saltet vann. Sil av vannet og legg dem i isvann. Klem ut overflødig vann og sett til side. I en blender, bland grundig eggeplomme, sennep, eddik, sitronsaft og sukker. På høy hastighet, tilsett basilikum, mynte, pistasjnøtter, isbiter og cayenne. Tilsett sakte olje for å emulgere. Krydre med salt og pepper etter smak. Server i en liten skål som dipp eller skje over grillet reker.
- 22. For å lage salaten, bland fennikel, sopp, frisée og tomater i en middels stor bolle. Vend inn de resterende salatingrediensene og krydre etter smak. Sett til side.
- 3For å koke rekene, krydre dem med salt, hvit pepper og cayenne. Stek i en veldig varm panne til de er medium rare. Pass på å ikke overkoke rekene, da de vil miste teksturen hvis de blir overkokt. Ta dem ut av pannen og sett til side.
- 4Anrett salaten i midten av fire store tallerkener. Bruk en teskje til å plassere emulsjonen rundt på tallerkenen. Plasser rekene rundt på toppen av sausen og server.