Tigerreke med fennikel og hvit soppsalat med basilikumemulsjon

Tigerreke med fennikel og hvit soppsalat med basilikumemulsjon

Prøv denne deilige oppskriften på tiger shrimp med fenikkel og hvit soppsalat toppet med frisk basilikumemulsjon. Perfekt for en smakfull forrett eller lett hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 unser ferske basilikumblader, stilkene fjernet
  • 2. 1 eggeplomme
  • 3. 1/4 teskje Colemans tørre sennep
  • 4. 1 spiseskje risvinseddik
  • 5. 1 spiseskje sitronsaft
  • 6. 1 teskje sukker
  • 7. 2 unser ferske mynteblader, stilkene fjernet
  • 8. 1 unser pistasjnøtter, skrellet og ristet
  • 9. 2 isbiter
  • 10. 2 klyper cayennepepper
  • 11. 1/2 kopp druefrøolje
  • 12. Kosher-salt
  • 13. Nykvernet hvit pepper
  • 14. 2 fennikler, tynne skiver
  • 15. 1/2 pund hvite sjampinjonger, tynne skiver
  • 16. 1 liten hode baby-italiensik frisée, vasket og hakket i bittestørrelse biter
  • 17. 2 Roma-tomater, skrellet og hakket
  • 18. 2 unser fersk sitronsaft
  • 19. 1 bunt gressløk, hakket
  • 20. 2 sjalottløk, skrelt og finhakket
  • 21. 2 spiseskjeer hakket italiensk persille
  • 22. 4 unser ekstra jomfru olivenolje
  • 23. 20 ferske Santa Barbara-søte reker, skrellet og renset
  • 24. Salt og hvit pepper, etter smak
  • 25. Cayennepepper, etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage basilikumemulsjonen, blanch raskt basilikumbladene i kokende, saltet vann. Sil av vannet og legg dem i isvann. Klem ut overflødig vann og sett til side. I en blender, bland grundig eggeplomme, sennep, eddik, sitronsaft og sukker. På høy hastighet, tilsett basilikum, mynte, pistasjnøtter, isbiter og cayenne. Tilsett sakte olje for å emulgere. Krydre med salt og pepper etter smak. Server i en liten skål som dipp eller skje over grillet reker.
  2. 22. For å lage salaten, bland fennikel, sopp, frisée og tomater i en middels stor bolle. Vend inn de resterende salatingrediensene og krydre etter smak. Sett til side.
  3. 3For å koke rekene, krydre dem med salt, hvit pepper og cayenne. Stek i en veldig varm panne til de er medium rare. Pass på å ikke overkoke rekene, da de vil miste teksturen hvis de blir overkokt. Ta dem ut av pannen og sett til side.
  4. 4Anrett salaten i midten av fire store tallerkener. Bruk en teskje til å plassere emulsjonen rundt på tallerkenen. Plasser rekene rundt på toppen av sausen og server.