Bedre smørkjeks

Bedre smørkjeks

Lær hvordan du lager perfekte better buttermilk biscuits med denne enkle oppskriften. Ideell til frokost eller som tilbehør, med myke teksturer og god smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 kopper hvetemel
  • 2. 1 spiseskje sukker
  • 3. 1 teskje salt
  • 4. 2 teskjeer bakepulver
  • 5. 1/2 teskje natron
  • 6. 1/2 kopp vegetabilsk fett, avkjølt og skåret i 1/2-tommers biter
  • 7. 3/4 kopp kulturmelk

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle, bland de tørre ingrediensene sammen med en gaffel. Skjær inn smøret med en kakespade til deigen ligner grove smuler. Lag en fordypning i midten og tilsett kulturmelk. Rør raskt de tørre ingrediensene inn i kulturmelken med hendene til en klissete deig dannes.
  2. 2Hell deigen ut på en melet overflate. Brett forsiktig deigen over seg selv 3 eller 4 ganger for å skape lag. Kjevl ut deigen til en tykkelse på 2 cm. Stikk ut sirkler med en 7,5 cm rund utstikker. Legg deigringene over på et bakepapirkledd stekebrett. Samle sammen restene og gjenta prosessen. Lag en fordypning i midten av hver for å hjelpe toppen å heve jevnt. Pensle med smør. Stek i 15 minutter i en forvarmet ovn på 200°C til de er gyldne.