
Løkdip
Lær hvordan du lager en deilig onion dip med enkle ingredienser. Perfekt som forrett eller snacks til festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en tykkbunnet panne over middels lav varme karamelliserer du løken med olivenoljen, og rører ofte (sauter i lang tid for å frigjøre de naturlige sukkers). Dette vil ta omtrent 15 til 20 minutter, så vær tålmodig. Bruk en liten mengde vann for å hjelpe med å frigjøre sukkers som vil sette seg fast i bunnen av pannen. Tilsett alle de andre ingrediensene og varm opp til en behagelig temperatur*. Ta av fra varmen og kjør til en jevn puré med en stavmikser eller i en food processor. Smak til med salt og pepper.
- 22. *Når du blander varme væsker: Ta væsken av varmen og la den avkjøle i minst 5 minutter. Overfør væsken til en blender eller food processor og fyll den ikke mer enn halvfull. Hvis du bruker en blender, løsne en av hjørnene på lokket. Dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner. Legg et håndkle over toppen av maskinen, puls et par ganger, og kjør deretter på høy hastighet til det er jevnt.*